Vår historia

I december 2022 tog Paul Antognoli över Gamla Franska. Han är mest känd från alla sina år som hovmästare och sommelier på Grand Hotel i Lund och Hypoteket där han kommer från senast. Med rötter från både Frankrike och Italien kändes Gamla Franska som ett självklart val när han fick möjligheten att förverkliga sin långvariga dröm om att starta en egen restaurang. Här serveras klassiska franska rätter med inspiration från Skandinavien.

Varje gäst blir bemött av en avslappnad stämning i sann bistromiljö med en hög nivå av service. Här är det enkelt att komma förbi på en enkel after work, en god lunch men även för en trerätters för det större sällskapet.

Tillsammans med ett team med mycket kunskap och lång erfarenhet välkomnar vi er till denna franskinspirerade bistro!

Vår filosofi

Vår vision är att bli Lunds självklara vardagsrum för lokalinvånare, företag och turister som vill uppleva en vällagad middag eller en drink under hög uppassning.

Genom att ta vara på varandras unika kompetenser i arbetslaget vill vi ta hand om våra gäster och dela med oss av vår passion för mat och dryck. Hos oss kommer du att bli ordentligt omhändertagen och få en upplevelse med god mat och dryck av människor som brinner för att ge god service. Våra kockar har lång erfarenhet från flera olika kök och skapar mat med en passion för smak och upplevelse. Ta gärna hjälp av någon av våra sommelierer för att para er måltid med rätt dryck för att få en förhöjd smakupplevelse.

Recensioner

”En fantastisk trubadurafton med utsökt mat och dryck! Personalen tar väl hand om en och atmosfären är härlig! Detta gör vi gärna igen!”

A.S 26 Januari Formitable

”Alltid trevlig och kunnig personal. Varierande meny och väldigt god mat!”

A.A 19 Januari Formitable

”God mat och mycket trevlig personal. Vi hade en riktigt fin kväll!”

A.M 12 Januari Formitable